Bellen

In onze buurt

Villa Le Genêt Fleuri beveelt u zijn voorkeuradresjes aan ... in de buurt van LA ROCHE EN ARDENNE

Sportive activiteiten
op 0.2 Km in onze buurt

Ardenne Aventures

Ardenne Adventures is een entertainmentbedrijf. Het biedt een ruime keuze aan activiteiten die emotie, avontuur en ontspanning combineren. Het is mogelijk om een of meer activiteiten op dezelfde dag uit te voeren. Het bedrijf biedt raften, kajakken, mountainbiken, paintball, bumperbal, boomklimmen en boogschieten, evenals kajakken, waterbal en waterfietsen dicht bij het drijvende dek. Sinds de zomer van 2019 is het ook mogelijk om plezier te hebben in het Funrpark.
Patrick Defays
Waarom we u dit aanbevelen
Veel activiteiten om alleen of met het gezin te beoefenen: kanoën, kajakken, boomklimmen en nog veel meer...
Culturele activiteiten
op 6.5 Km in onze buurt

Chlorophyll Park

Chlorophyll Park en de parkbrasserie zijn tijdens de zomervakantie elke dag geopend van 9u30 tot 18u30. Parc Chlorophylle is een recreatief, educatief en artistiek bospark van 9 ha in het hart van het Ardense bos, tussen de Baraque de Fraiture en de Ourthevallei. Een educatief parcours van 2 km, een prachtige loopbrug in de boomtoppen en themaspeeltuinen laten je toe om op een speelse manier het bos te ontdekken. 🕐 Controleer de data/tijden op onze online kalender. 6 juli tot 25 juli: elke dag van 9.30 tot 18.30 uur 26 juli tot 1 september: elke dag van 10.00 tot 17.00 uur 2 september t/m 20 oktober: woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur (geen brasserie), weekend 10.00 tot 17.00 uur 21 oktober tot 3 november: elke dag van 10.00 tot 17.00 uur 4 november t/m 17 november: alleen in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur   Aandacht: Voor een online reservering dient u uw tickets minimaal 2 uur vóór uw geplande bezoek te kopen. Laatste toegang 2 uur vóór sluitingstijd van het park. Ter plaatse betalen mogelijk. Reserveren is niet verplicht.   💶Prijs: Normale prijs Volwassene: € 9,50/volwassene. Normale prijs Kind (3 tot 12 jaar): € 8,50/kind. schattenjacht: 1€ per kind 🏠 Inwoners van Manhay : Gratis toegang alleen met bewijs van adres voor elke bezoeker (bijvoorbeeld identiteitskaart voor elke persoon ouder dan 3 jaar OF gezinssamenstelling   ⚠️Let op! Honden zijn niet toegestaan (geleidehonden wel). Twee kennels zijn gratis beschikbaar (reserveren verplicht). Toegankelijkheid voor kinderwagens en rolstoelen in het park (behalve bij de loopbrug) Welkom iedereen in Parc Chlorophylle!
Patrick Defays
Waarom we u dit aanbevelen
Een must om te doen met je kinderen! Themapark gewijd aan de bosomgeving.
Culturele activiteiten
op 1.3 Km in onze buurt

Parc à Gibier de La Roche-en-Ardenne

 Dit park van 10 ha midden in de natuur biedt u de mogelijkheid om de bewoners van onze bossen en hun naaste familieleden van de boerderij te komen bewonderen. Op een 1,2 km lange wandelroute, in een omgeving die dicht bij hun natuurlijke leefomgeving ligt, ontmoet je een kudde damherten, herten en hinden, moeflons, everzwijnen, wolven, lynxen, vossen, oehoes ... Neem ook zeker een kijkje bij de dieren van de miniboerderij! Wie honger heeft, kan een hapje eten of een drankje nuttigen in onze gezellige cafetaria met haardvuur. Bij mooi weer kan u van ons terras met uitzicht op de speeltuin genieten.   Niet te missen: Schemerwandelingen van 12 juli tot 16 augustus 2024! Wolvenfestival op 17 en 18 augustus 2024! Het "burlen van het hert" op 27 en 28 september + 4 en 5 oktober 2024!   Ter info:  De duur van het bezoek is ongeveer: 1 uur.   -  Laatste toegang is 1 uur voor sluitingstijd.  Wij zijn geopend elke dag van 10u tot 19u.               Ons park is moeilijk toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Neem voor meer informatie contact met ons op. Honden of andere dieren zijn niet toegestaan in het Wildpark (enkel aangelijnd in de Cafetaria of op het terras van de Cafetaria).  Gelieve per mail te reserveren vanaf 15 personen.   Toegangsprijs: vrij bezoek van het park 6.5  € per kind (tussen 3 en 12 jaar). 8.5 € per volwassene ( vanaf  12 jaar). Groepstarief (+ 15 personnen) - 0.50 € p.p.   Onze cafetaria is open : Elke dag van 10.00 tot 18.00 uur. Vergezel onze verzorger en kom van heel dichtbij kennismaken met alle de dieren van het Wildpark!   Voederen van alle dieren. Voederen van de wolven.  Ontbijtformule: Ontbijt in het Wildpark in een uitzonderlijk kader! Verjaardagsformule: Een origineel verjaardagsfeestje voor kinderen tussen 3-12 jaar.   Info & reservaties via e-mail: info@parcagibierlaroche.be.
Patrick Defays
Waarom we u dit aanbevelen
In La Roche Game Park kunt u tijdens een wandeling de dieren van onze bossen bewonderen. U vindt er ook een speeltuin voor uw peuters.
Culturele activiteiten
op 12.1 Km in onze buurt

Grotten van Hotton

  !!!VOORAF RESERVEREN STERK AANBEVOLEN !!! Welkom bij de grotten van Hotton! Uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië, de grotten van Hotton zijn de enige die volledig geclassificeerd zijn. Blader door de gigantische galerijen. Domineer een kloof van 30 meter. Overweeg de kwetsbare gordijnen. Hoor het gebrul van de stroom en ervaar de emotie van de ondergrondse wereld met onze gidsen. Sinds 2000 kunt u met een cursus die 3 keer langer en tweemaal zo diep is, de buitengewone verscheidenheid aan vormen en kleuren van de afzettingen van de grot aanschouwen. Je daalt 65 meter onder de grond af om een ondergrondse rivier te ontdekken en klim 30 meter te voet en 35 meter met de lift.
Patrick Defays
Waarom we u dit aanbevelen
De Grotten van Hotton, ook wel de Grotten van 1001 Nachten genoemd, worden beschouwd als de mooiste van België. Unieke site!
Culturele activiteiten
op 0 Km in onze buurt

Montagne du Deister et arboretum

Een domein van 15 ha met 40 verschillende boomsoorten. Dit park is ideaal voor schoolexcursies. Toegankelijk te voet, per auto of met het toeristisch treintje.De toegang is gratis voor iedereen. Kinderwagens zijn welkom. Bereikbaarheid: In het centrum van La Roche-en -Ardenne gaat u richting het wildpark (Parc à gibier). De weg naar het park toe is steil. Het arboretum bevindt zich aan de overkant van de weg. Een eenvoudige afsluiting van hout dient als ingang. In het arboreum zijn honden welkom, maar aan de lijn. Didactische kaart en overzicht: 1.30€, te koop in het Syndicat d'Initiative.
Patrick Defays
Waarom we u dit aanbevelen
Het Belvedère! Het mooiste panorama van La Roche! Geniet van de rust en schoonheid van de plek!
Culturele activiteiten
op 5.8 Km in onze buurt

Barrage et Lac

 Oppervlakte van het meer (47 ha) Waterzuiveringsstation en hydro-elektrische centrale Kajaks Audiovisuele zaal (Frans- en Nederlandstalig) waar men de werking van de stuwdam voorstelt Cafetaria.
Patrick Defays
Waarom we u dit aanbevelen
Het meer van Nisramont en zijn wandeling rond het meer (13/14 km), ongetwijfeld een van de mooiste (hoge moeilijkheidsgraad)
Culturele activiteiten
op 0.3 Km in onze buurt

Chapelle Sainte-Marguerite

Langs wandeling n°4 staat een kleine, bevallige kapel. Zij zou rond 1600 gebouwd zijn in de nabijheid van een klooster. Volgens de legende zou zij opgericht zijn vlak boven een bron die de watertank van de kasteel bevoorraadde. Deze tank kun je nu nog steeds zien. De kapel staat in een prachtige omgeving, aan de rand van de oude weg naar Luik. Je kon er het beeld in vinden van Onze Lieve Vrouw der Smarten en dat van Sinte Marguerite die door de zwangere vrouwen werd aanroepen voor een voorspoedige bevalling. Helaas werden beide beelden gestolen in december 1973. De kapel is een geklasseerd monument. (Bron : SI van la Roche)De gids van de wandelroute van de Kapellen is verkrijgbaar bij het Syndicat d'Initiative.
Patrick Defays
Waarom we u dit aanbevelen
Een paar honderd meter van de gte aan promenade nr. 4. Gebouwd in 1600.
Komt naar ons toe